בניית בריכת שחיה – שלב אחר שלב:
את הבריכה לצרכים של הלקוח.
תכנון הבריכה
לדוג': אם שמים שיש בעובי של 5 ס"מ אז צריך לתכנן את הבריכה במפלס מתאים בשביל שלא תהיה בעיית גבהים.
מהסיבה שפנסי התיאורה לא יסנוורו.
תכנון כיוון זרימת המים
בבריכות שחייה עם תעלות גלישה היקפיות מומלץ לתכנן את כניסת מפזרי המים (אינלטים) מקרקעית הבריכה
כך שכיוון זרימת המים הוא מלמטה כלפי מעלה.
ככל שנפנה יותר לכלוך שצף על פני המים כך הבריכה תהיה יותר נקייה.
אם רוצים להתקין כיסוי בטיחותי לבריכת השחייה יש צורך לתכנן מראש את הבריכה שתתאים לכיסוי חשמלי.
תא הגלילה צריך להיות מחומר המאפשר קיבוע מסיבי כגון בטון או ברזל. אם בונים את תא הגלילה מבלוקים יש צורך לבטן את האיזור של המנוע ובצד השני המוט המוביל.כיסוי הידראוליבכיסוי זה המידות של תא הגלילה הם 43* 43 ס"מ ומידות האורך הם בצד המנוע 60 ס"מ מהדופן הפנימית ומהצד של הציר
60 ס"מ. בכיסוי הידראולי משתמשים בצינורות עם משאבת שמן הידראולית.
צריך להעביר צינור 63 מ"מ מחדר המכונות עד תא הגלילה להעברת הצינורות ההידראוליים.התקנת המסילות לכיסוי בבריכות שחייההבריכה צריכה להיות עם שני קווים מקבילים וברמת דיוק מירבית.תכנון חדר מכונותעל מנת שתחזוקת הבריכה תהיה נוחה וקלה מומלץ לתכנן מראש את מיקום וגודל חדר מכונות. תכנון חדר המכונות ייעשה על-פי תנאי השטח, אבל הסטנדרט המינימלי לתכנון חדר המכונות יהיה מינימום 1.5 מ' * 1.5 מ' גובה 1.8 מ' לפחות וצמוד לבריכת השחייה
בחלק העמוק שלה.
יש לדאוג בתכנון לפתח כניסה בחדר מכונות טמון המאפשר הכנסת מסנן החול ע"פ הגודל שמתוכנן. למשל, אם מתכננים להככיס
מסנן חול 600 מ"מ מומלץ פתח של לפחות 80 ס"מ.בריכה עם תעלות גלישהתכנון תעלת הגלישה צריך לקחת בחשבון את סוג הריצוף מסביב לבריכה ולהשאיר מקום לסוג האריח שמכסה את
תעלת הגלישה, בשל כך מתכנן הבריכה צריך לדעת מראש איזה ריצוף יהיה במשטח שסביב הבריכה.
יציקת הבטון צריכה להתאים לגבהים של תעלות הגלישה וצריך גם להחליט איזה סוג חתך תעלת גלישה תהיה בבריכה.חפירת הבריכההחפירה היא חלק חשוב מהקמת בריכת השחייה, בחפירה קובעים את עומק הבריכה. בבריכות שחייה מבטון יש צורך לקחת
בחשבון את הכנת התשתית ע"פ תכנון של מהנדס הקונסטרוקציה, בדר"כ בבריכות שחייה מבטון עובי הבטון מינימום 20 ס"מ ועובי טיח יכול להגיע ל – 3 ס"מ. חיפוי קרמיקה 2 ס"מ וכל זה צריך לקחת בחשבון שחופרים את הבריכה.
יש להכין מכולות בשביל לפנות את כל החומר שמוציאים מהבריכה. במידה והחפירה מבוצעת בסוגי חומרים מתאימים, ניתן להשתמש בחלק מהחומר כדי למלא מסביב לבריכה.בניית הבריכהבניית הטפסנות בבריכה בדר"כ בונים תבנית ליציקת הבריכה בעובי החל מ 20 ס"מ, ברזל הזיוון משתמשים ב – 2 רשתות ברזל שמחוברות זו לזו בקשירה. את מפרט הברזל נותן מהנדס הקוסטרוקציה. ישנם כמה דגשים שלא תמיד שמים לב אליהם. וזאת מכיוון שמריכת שחייה אמורה להחזיק מים, חשוב ששלד הבריכה יהיה בצורה יסודית. קשירת הברזל של כל שלד הבריכה לפחות 80% קשירה.
מומלץ להשתמש במרחיקים המונעים מהברזל לבלוט החוצה מעבר ליציקה, והדבר הכי חשוב זה לבנות את הטפסנות ולצקת את הבריכה ביציקה אחת שלמה ולא בחלקים.
בשלב זה שותלים לפני היציקה את הצינורות, פתחי יניקת מים, צינורות הכנה לחדרי מכונות, גופי פנסים, חיווט חשמל, סקימרים ובורות יניקה. את האביזרים והצנרת שותלים בבריכה אחרי טפסנות חיצונית ורשת ראשונה בתיאום עם הקבלן והטפסן שבונה את הבריכה. את הצנרת ואביזרים קושרים בצורה יסודית לרשת הברזל שלא יזוזו בזמן יציקת הבטון. השתלת אביזרי בריכה צריך לתכנן מראש מפני שלאחר שהבטון יתקשה יהיה קשה לשנות דברים וגם לא מומלץ לבצע חציבות בבטון. חשוב מאוד שהאביזרים לא יפגעו במהלך יציקת הבטון והבטון לא יסתום את פתחי האביזרים.
יציקת הבטון
יש מספר דגשים שמומלץ להקפיד עליהם ביציקת הבטון בבריכת השחייה:* בבריכות שחייה משתמשים בבטון מיוחד עם תוסף משפר אטימה
* את הבריכה יוצקים ביציקה אחת שלמה
* לא מומלץ להזמין בטון טרם סיום מוחלט של הטפסנות, הברזל, השתלת האביזרים ובדיקת מהנדס קונסטרוקציה
* יש צורך לבצע הרעדה של הבטון ע"י ויברטור לבטון בצורה יסודית
* כדאי מאוד להתחיל לצקת את הקירות ובסוף לצקת את הריצפה
* הבטון הראשון שיוצקים את הקירות צריך להיות סמיך יותר שלא ישפך בקלות לריצפה
* ככל שנשקיע יותר זמן ליישור הבטון בריצפה, כך נחסוך בעובי הטיח בבריכה

פירוק הקרשים והטפסנות
צריך לעשות השקייה של הבטון במים בשביל לתת לבטון להתקשות בצורה טובה, אבל לא להרטיב את הבטון מוקדם מדי ואז לגרום נזק לבטון.
הרכבת הקרמיקה – גמר הבריכה!
שלב ראשון – אחרי שהבטון של הבריכה התקשה מספיק מבצעים ניקוי ושטיפה של הבטון משאריות לכלוך ושומן שנדבקו מהקרשים. במידה ויש ברזלים ובליטות של בטון, חותכים את הברזלים שבולטים החוצה ומורחים בחומר למניעת קורוזיה ולהגנה על ברזל הזיווד.
שלב שני – מורחים על חומר מקשר, פריימר המהווה שכבת קישור בין הבטון לבין הטיח של הבריכה.
שלב שלישי – מורחים על הקירות של בריכת השחייה טיח מיוחד לבריכות השחייה ומיישרים את הקירות בעזרת הטיח.
שלב רביעי – אחרי שהטיח התקשה והתחזק מורחים על הקירות חומר אטימה בשלוש שכבות.
שלב חמישי – הדבקת אריחי קרמיקה עם דבק קרמיקה המתאים לבריכות שחייה.
שלב שישי – ביצוע חריצה, ניקוי ורובה.

הרכבת חדר מכונות
הצנרת שמשתמשים בה בבריכות שחייה בדר"כ היא PVC קשיח בהדבקות. חשוב לבצע הדבקה בצורה יסודית כי אח"כ לא ניתן לפרק את ההדבקה. בשביל לקבע את הצינורות משתמשים בשלוט (חבקים) שמחברים בעזרת ברגים לקירות.
לצורך שליטה על כל קו מים שבא וחוזר מהבריכה שמים מגוף כדורי עם רקורד כפול המאפשר שליטה על כל קו בבריכה

מערכת החשמל בבריכות שחייה היא אחד הדברים שצריך להקפיד עליהם ולא להתפשר, מכיוון ששילוב של חשמל עם מים זה יכול ליצור בעיה ולכן חשוב שמערכת החשמל בבריכה תיעשה ע"י בעל מקצוע, חשמלאי מוסמך, שיש לו רישיון בתוקף.
החשמלאי צריך בקיא בבריכות שחייה ולהבין את המערכת בצורה מקצועית ורצינית.
מילוי הבריכה (השלב הסופי)
סוף כל סוף יש לנו בריכה מוכנה שנשאר רק למלא אותה במים ולהפעיל את המערכות בבריכה. חשוב לציין, שאסור לוותר על הדרכה ראשונית לשימוש נכון בבריכה בשביל ליהנות מבריכה נקייה וצלולה ועל שמירה על הציוד לאורך שנים רבות!
