אביזרי בסיס:
הבריכה נוטה להתלכלך בגלל שהיא חשופה לטבע ולנפגעי מזג האוויר, מערכת סינון של הבריכה לא מצליחה לסנן את המשקעים ששוקעים בקרקעית הבריכה, לשם כך תצטרכו ערכת ניקוי בסיסית לתחזוקת הבריכה.
ערכת הניקוי מורכבת מצינור צף, מוט אלומיניום, טלסקופ, ראש יניקה,מברשת ורשת עלים.
כל החלקים האלה מתחברים למוט הטלסקופי ע"י קליפס חיבור מהיר.תפקיד הרשת הוא לנקות את העלים והלכלוכים הצפים בבריכה.
הצינור הצף מתחבר אל ראש היניקה ואל המוט הטלסקופי והצינור הצף מחובר בקצהו השני אל היניקה של הבריכה ובעזרתו שואבים את הלכלוך בקרקעית הבריכה.
המברשת נועדה לקרצף את הקרקעית של הבריכה והקירות במקרה של ירוקת ולכלוך שנדבק בקירות הבריכה.
קיימים סוגים ויצרנים רבים שמייצרים אביזרים אלו, אבל מומלץ לקנות ציוד איכותי וברמה טובה שיחזיק שנים רבות.
אביזרים לבדיקת המים
דבר חשוב ביותר זה לבדוק את המים בבריכה ולדעת מה רמת הכלור בבריכה ומה רמת ה PH.
לשם כך משתמשים בערכת בדיקה –טסט קיט.
יש סוגים רבים של ערכות אלו: מקלות בדיקה, כדורים, ערכות דיגיטליות שמיועדות לשימוש מקצועי בבריכות ציבוריות ולאנשי הבריכות.
לבעלי הבריכה הפרטית מתאים להשתמש בטסט קיט פשוט ובסיסי.
למי שרוצה להתפנק יותר ולהקל על עבודת הניקוי, קיימים בשוק מגוון שלרובוטים אוטומטים שמנקים את קרקעית הבריכה והקירות. את הרובוט צריך לנקות בין הפעלה להפעלה.
כמו-כן, יש גם הרבה סוגים של רובוטים במחירים גבוהים ונמוכים בהתאםלגודל הבריכה, סוג הבריכה ותקציב לקוח. מומלץ מאוד, אך לא חובה.
כיסוי לבריכה
קיימים הרבה כיסויים לבריכה החל מכיסויים צפים שמחירם זול יחסית וכלה בכיסויים יקרים שדרושה התקנה מקצועית כמו: כיסוי בטיחותי שמשמש כהגנה בטיחותית לטביעה בבריכה.
בכיסוי מסוג זה יש צורך להתקין עליו משאבה טבולה ששואבת את מי הגשמים שמצטברים עליו.
סוג נוסף של כיסוי זה, הוא כיסוי תריס שעשוי בחוליות אלומיניום צפותו מצריך לרוב התקנה הכנות מראש. כיסוי זה מתאים לרוב לבריכות עם תעלות גלישה ככיסוי צף על המים.
דרך נוספת היא משטח מתרומם מעל הבריכה, מן במה שאפשר ללכת עליה.
מערכת זו יקרה מאוד ומתאימה למקומות שהתקציב והמחיר לא מהווה מכשול.
מערכת חיטוי
ישנן כמה אופציות לחטא את מי הבריכה. חיטוי הבריכה חשוב מאוד כדי למנוע היווצרות של חיידקים ומקרו אורגניזמים במים ושמירה על צלילות המים ומניעת התפתחות אצות.
השיטה הפשוטה ביותר לחטא את מי הבריכה זה ע"י טבליות כלור.
ישנו מתקן הנקרא "כלורינטור טבליות" שלתוכו מכניסים טבליות כלור שנמסות בקצב איטי ומפרישות כלור בבריכה.
קיים אביזר נוסף שנקרא – "כלורינטור צף" והוא מתאים בדר"כ לבריכות קטנות שלא דורשות הכלרה אינטנסיבית, אביזר פשוט ולא יקר.
מכשירי מלח הפכו לפופולריים מאוד בבריכות פרטיות בשנים האחרונות והם מאוד נפוצים בבריכות רבות.
השימוש בו נעשה ע"י המסת מלח למי הבריכה בריכוז של 3500 מג"ל. מכשיר מלח בנוי מאלקטרודות טיטניום ובקר חשמלי שמפרק את המלח בבריכה ע"י אלקטרוליזה. המלח הולך לאיבוד במידה ומאבדים מים בבריכה.
מומלץ ביותר לאנשים עסוקים שנוסעים לחו"ל ושוכחים לשים כלור בבריכה.
המכשיר עובד בשיטה אוטומטית ודואג שתמיד יהיה כלור בבריכה וחוסך את הצורך להתעסק עם כימיקלים מסוכנים, יוצר מים באיכות טובה ובריאה יותר ללא תוספים כימיים.
מערכת אוזון
זו מערכת שמשמשת להכלרת בריכות עם שימוש בגז האוזון כתחליף לכלור אך מחירה יקר ואחזקתה גם לא פשוטה, עקב כך מערכת זו אינה נפוצה בארץ ובבריכות פרטיות.
ישנן דרכים רבות לחימום המים בבריכה כמו: תנור הסקה הפועל בגז או סולר, שיטה זו במשך השנים הולכת ונעלמת בבריכות פרטיות עקב עליית מחירי הדלקים בעולם.
אופציה נוספת היא שימוש במחליף חום חשמלי.מכשיר זול יחסית, אך צריכת החשמל שלו גבוהה מאוד ולכן היא מתאימה לבריכות ספא קטנות.
קיימת אופציה של מערכת סולרית לחימום מי הבריכה העושה שימוש בקולטים מחומרים פלסטיים שפרוסים על שטח גדול כדי לחמם בריכה, יש לקחת בחשבון את שטח הקולטים לפחות כשטח פני בריכת השחייה. הקולטים יכולים לעבוד רק במצב שיש שמש טובה בשעות היום וכך הם מתאימים לבריכת שחייה בעונות המעבר והקיץ בלבד.
השיטה הנפוצה ביותר בבריכות פרטיות והמשתלמת ביותר היא שימוש במשאבת חום.
משאבת חום עובדת על חשמל, אבל יעילותה חסכונית פי 4 עד 5 מגוף חימום חשמלי על כל קילוואט שמשאבת חום צורכת, נקבל 4-5 קילוואט אנרגיה במים.
החיסרון של משאבת חום הוא מחירה שיקר יחסית בהתקנה והגודל הפיזי שהיא תופסת.
צריך להתקין אותה במקום פתוח ולמקם אותה במקום הנכון. התקנה לא נכונה יכולה לפגוע קשות ביעילותה.
קיימים הרבה תוספות ושדרוגים לבריכת שחייה פרטית, כמובן יש עוד דברים נוספים שלא צויינו כאן אך אלו הדברים הבסיסיים והחשובים שאפשר להוסיף.
לשאלות נוספות ניתן לכתוב בפורום של האתר.